Myofascial Energetic Release (MER)

Al jaren last van je rug? Je bent niet de enige, miljoenen Nederlanders lopen rond met met chronische pijnklachten. MER kan een verrassend helend effect hebben. Ook op klachten die al lang bestaan.

Luisteren, voelen, loslaten, helen en groeien

Van chronisch pijn naar chronisch vrij

Myofascial Energetic Release (MER) is als een diepe bindweefselmassage (myo betekent ‘spieren’ en en fascia betekent ‘bindweefsel’). Deze vorm van lichaamswerk kan veel betekenen bij zowel acute als chronische lichamelijke klachten. Het combineert diepe en zachte aanraking met inzicht in de onderliggende oorzaak. Gespannen weefsel ontspant, vrijgekomen energie gaat weer stromen en je lichaam komt terug in zijn originele, ontspannen staat.

Diana over MER: meer dan een massage

In een interview voor Infabriek vertel ik wat ik doe tijdens een MER-sessie.

Ontspannen, voelen en bewust worden

Dat zijn 3 belangrijke dingen bij MER. Terwijl ik werk met diepe en zachte aanraking heb ook jij een actieve rol. Door te voelen wat er in je lijf gebeurt, waar je spanning voelt, of je de behoefte voelt om te bewegen, iets te vertellen of een emotie ruimte te geven. Natuurlijk begeleid ik je daarbij!

Het kan best spannend zijn om naar je lichaam te luisteren, te voelen en op diepere lagen de oorzaak van je klachten te ontdekken. Het is dus heel belangrijk dat je je veilig voelt, want alleen dan kan je je daaraan overgeven. Daarom is MER iets wat we sámen doen.

MER betekent niet alleen ontspannen en ontladen, je wordt je ook bewust van de gedachten- of gedragspatronen die je klachten veroorzaken. Zo leer je hoe je jezelf kan herstellen. Hoe je voorkomt dat je weer vastloopt. Je verandert je leven met pijn in een pijnvrij leven. Wat een vrijheid!

Diana Oostrom 31

De 7 belangrijkste ingrediënten van Myofascial Energetic Release

Aanraking

MER gebruikt verschillende methodes van bodywork, zoals diepe en zachte aanraking, het stretchen en losmaken van spieren en gewrichten.

Verbinding

MER helpt je om beter naar je lichaam te luisteren, je ware behoeften te ontdekken en geeft je het zelfvertrouwen om volledig jezelf te zijn.

Beweging

Bewust bewegen en het ontwikkelen van je zintuiglijk bewustzijn zijn belangrijke onderdelen van de MER-behandeling. Zo herstel je een gezond evenwicht.

Pijnverlichting

MER is gebaseerd op de nieuwste anatomische, fysiologische en psychologische kennis om te zorgen voor een pijnvrij leven.

Meditatie

Meditatie maakt je bewust van een innerlijke ruimte van rust, stilte en vrede. De universele, helende energie die je daarin vindt, helpen je herstellen.

Emotioneel bewustzijn

MER versterkt je emotioneel bewustzijn. Als je je bewust wordt van de emoties en trauma’s in je lichaam en zenuwstelsel, kan je ze loslaten.

Ademhaling

Bewust ademhalen vergroot ons vermogen om pijn aan te pakken en brengt zuurstof en verlichting naar elk vergeten hoekje van lichaam en geest.

Bindweefsel, de grote verbinder

Bindweefsel zit overal in je lichaam, het is als het cement dat alles met elkaar verbindt. Het beschermt de vorm van organen, spieren en overige weefsels. Het brengt informatie van de hersenen naar het zenuwstelsel. Het slaat energie op. En als er ergens schade ontstaat, helpt het bindweefsel dit weer te herstellen.

Wanneer je spieren, organen en zenuwen hun werk niet goed doen – bijvoorbeeld door een blessure, overbelasting, stress, trauma of ongeuite emoties – komt er meer druk op het bindweefsel.

Er ontstaan verklevingen, verharding en de doorbloeding wordt minder waardoor afvalstoffen niet kunnen worden afgevoerd. Je gaat je anders bewegen en krijgt pijn: je lijf vraagt om aandacht. MER richt de aandacht op die diepere lagen.

Geen pretje, maar het helpt!

De behandelingen doen soms pijn, maar het helpt! Na een paar dagen zijn klachten vaak weg, ook als ik ze al jaren had.
Kitty

Verbaasd en dankbaar

Ik kwam met nek- en kuitpijn. De behandeling van benen en voeten maakte oude emoties los. Daarna was m’n nekpijn over…
Ruurd

Een cadeau aan jezelf

Diana is warm en rustig, je ontspant al snel. De behandelingen zijn kundig, helend en gaan diep. Een cadeautje en een aanrader!
Birgit

Alles al geprobeerd?

Veel mensen die bij mij aankloppen hebben al van alles geprobeerd. MER is een holistische vorm van lichaamswerk: het behandelt zowel de fysieke pijn als lichamelijke uitingen van emotionele en mentale pijn. Sta je open voor wat dat voor jou kan betekenen?